Șase persoane arestate în Timiș în dosarul falsificării cardurilor bancare

Publicat: 16 02. 2012, 08:52
Actualizat: 02 03. 2012, 19:59
Magistrații Tribunalului Timiș au emis, în noaptea de miercuri spre joi, mandate de arestare pe numele a șase persoane suspectate că fac parte din gruparea de falsificatori de carduri bancare.

Magistrații Tribunalului Timiș au emis, în noaptea de miercurispre joi, mandate de arestare pe numele a șase persoane suspectatecă fac parte din gruparea de falsificatori de carduri bancare. Treidintre mandate au fost emise în lipsă.

Trei dintre persoanele arestate au fost reținute pentru audieridupă descinderile care au avut loc, miercuri, în locuințele maimultor persoane suspectate că au clonat carduri bancare, transmitecorespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Timiș, Mihaela Roibu, atransmis, joi dimineață, printr-un comunicat de presă, că celelaltetrei persoane arestate sunt în străinătate.

„Faptele reținute în sarcina celor șase învinuiți de cătreprocurorii DIICOT Timișoara constau în constituirea și aderarea laun grup infracțional organizat, specializat în efectuarea unortranzacții frauduloase, respectiv copierea pe carduri albe a unorserii, numere și coduri PIN ale unor carduri din Italia, urmată defolosirea lor într-o serie de bancomate din Bistrița și Baia Marepentru a retrage bani. Trei din cei șase învinuiți arestați, aflațiîn Italia, au fost judecați în lipsă, fiind reprezentați de avocatales”, se arată în comunicatul de presă.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Timiș, Mihaela Roibu, adeclarat că cele trei persoane din străinătate pentru care s-aueliberat mandate de arestare nu sunt reținute.

Cu toate acestea, familiile lor din România au angajat un avocatcare, în momentul anunțării mandatelor de arestare, a declaratrecurs. În cazul în care judecătorii Curții de Apel Timișoara vorrespinge recursul, autoritățile din Timiș vor dispune, prinintermediul autorităților internaționale, reținerea celor treipersoane despre care se știe că acum ar fi în Italia.

Potrivit sursei citate, și celelalte trei persoane arestate audeclarat recurs la măsura arestării preventive, acesta urmând săfie judecat la Curtea de Apel Timișoara.

Mediafax