Scandalul provocat de interlopul care a bătut o salvamontistă zguduie Poliția Lupeni

Publicat: 16 03. 2016, 22:12
Actualizat: 08 06. 2018, 20:39

În cursul zilei de miercuri, au fost chemați la audieri mai mulți martori ce susțin că au fost abuzați de comandantul Poliției Lupeni sau de către aparținătorii celor cu care acesta nu a avut un comportament adecvat.

„Verificările sunt în desfășurare la Poliția Municipiului Lupeni. La finalizare, vom vedea care este rezultatul acestora”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliției Române.

Acuzațiile împotriva comandantului de poliție vin în urma scandalului din Straja, unde interlopul Sorin Constantin Palesică a fost surprins de camerele de supraveghere ale unui local când a bătut o salvamontistă.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne au luat decizia de a-l transfera pe Liviu Dumitru, până atunci șef al Inspectoratului de Poliție al județului Hunedoara, la Centrul Chinologic din Sibiu, pe post de director adjunct.

Alături de el sunt cercetați alți șapte polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Hunedoara, inclusiv Dănuț Mocanu, comandantul Poliției Lupeni.

În urma controalelor efectuate de către echipa de control intern, se vor stabili măsurile luate împotriva celor vizați.