Scurgere de gaze sub blocul dărâmat la Zalău

Publicat: 15 02. 2012, 10:32
Actualizat: 18 02. 2012, 23:31
Experții aduși pentru a cerceta blocul E24 din Zalău, afectat de o explozie în septembrie, au găsit, joi, în sol, o concentrație de gaz de 4,61 la sută, ceea ce dovedește că la bloc a existat o scurgere mare de gaze, a declarat procurorul șef Rodica Pece.

Experții aduși pentru a cerceta blocul E24 din Zalău, afectat de o explozie în septembrie, au găsit, joi, în sol, o concentrație de gaz de 4,61 la sută, ceea ce dovedește că la bloc a existat o scurgere mare de gaze, a declarat procurorul șef Rodica Pece, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj

Rodica Pece, procuror șef al secției de Cercetare și Urmărire penală de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că această valoare este deosebit de mare, ceea ce dovedește faptul că la bloc a existat o scurgere mare de gaze, care a dus la declanșarea exploziei.

"Azi au fost la bloc patru experți de la Institutul din Petroșani, specialiști în asemenea cazuri, expertul desemnat de pe lista Ministerului Justiției și expertul parte E.ON Gaz. Au intrat în imobil și au ridicat probe și au făcut și găuri în asfalt, pentru a vedea concentrația gazului. La opt zile de la explozie, aceasta era de 5 la sută, iar azi fost de 4,61 la sută. Dacă după atâtea zile concentrația este atât de mare asta arată că a fost o scurgere importantă de gaze la acest bloc, care a cauzat explozia", a declarat procurorul.

Potrivit sursei citate, expertul adus de E.ON Gaz a avut dreptul să facă și el măsurători pentru a se convinge de rezultate, dar reprezentanții companiei au refuzat.

Pece a declarat că joi s-a intrat și în blocul E24, de unde au fost ridicate conducte și contoare de gaz care vor fi folosite ca probe în anchetă.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro