Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, face joi o vizită oficială în România

Publicat: 02 07. 2015, 08:07

Programul secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, cu prilejul vizitei în România începe la ora 9.00 cu întâlnirea cu ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, la sediul MApN.

De la ora 10.00, el se va întâlni cu premierul interimar Gabriel Oprea, la Palatul Victoria, iar apoi cu ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu, la sediul MAE.

Secretarul general al NATO va fi primit de președintele Klaus Iohannis la Cotroceni, de la ora 11.30, cei doi urmând să susțină o declarație de presă comună, de la ora 12.20, și să participe la un dejun oficial, de la ora 12.50.

Jens Stoltenberg mai are în program o vizită la Unitatea NATO de Integrare a Forțelor, alături de președintele Klaus Iohannis și ministrul Apărării Mircea Dușa, de la ora 14.25.

Stoltenberg s-a întâlnit în luna ianuarie, la Bruxelles, cu președintele Klaus Iohannis atunci temele de discuție referindu-se la finanțarea Armatei, în condițiile evoluțiilor de securitate din regiune,la baza de la Deveselu și la prezența României în Afganistan.

Stoltenberg este secretarul general al NATO din martie 2014.