SECURITATE BIOLOGICĂ la depunerea jurământului/ Ce trebuie să facă miniștrii Cabinetului Orban aflați în autoizolare ca să se prezinte la Cotroceni

Publicat: 14 03. 2020, 17:45
Președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban, înainte de discuția privind impactul economic al epidemiei de coronavirus

Ludovic Orban și miniștri Guvernului vor ieși din izolare pentru depunerea jurământului, potrivit unor surse citate de Mediafax. Ludovic Orban și ceilalți miniștri ai cabinetului său vor fi prezenți la Cotroceni pentru depunerea jurământului de învestire. Grupul de comunicare strategică a adoptat o prevedere specială în acest sens.

„Membrii Guvernului și oficiali de rang înalt din instituțiile aparținând sistemului național de securitate și apărare, pot ieși din izolare, cu păstrarea distanței de minimum 5 m față de alte persoane care nu se află în izolare și cu obligativitatea portului măștii de protecție, exclusiv pentru exercitarea obligațiilor expres prevăzute de Constituție și strict pe durata exercitării acestor obligații”, prevede anunțul transmis de Gruupul de comunicare strategică.

Mai mulți miniștri se află în autoizolare la domiciliu, după ce au participat la o ședință în care a fost prezent și senatorul PNL Vergil Chițac, diagnosticat cu coronavirus. Și premierul Ludovic Orban se află în izolare la Vila Lac 1.

Autoritățile au anunțat sâmbătă că au fost confirmați pozitiv la testul pentru coronavirus (COVID-19) deputatul PNL, Lucian Heiuș, primarul Devei, Florin Oancea, și administratorul public Adrian David Nicolae. Toți trei au participat la reuniunea BPN a PNL la care a participat și senatorul Vergil Chițac.

Guvernul Orban a fost învestit, sâmbătă, de Parlament, cu 286 de voturi „pentru” și 23 de voturi „împotrivă”.