Ședință de Guvern sâmbătă pentru hotărârile de organizare a referendumului

Publicat: 06 07. 2012, 21:41
Actualizat: 06 07. 2012, 22:07

Guvernul s-ar putea reuni sâmbătă în ședință, pentru a adopta un set de hotărâri privind organizarea referendumului de demitere a președintelui Traian Băsescu, au declarat agenției MEDIAFAX surse oficiale.

„În această noapte vor fi redactate un set de cinci proiecte de hotărâri privind organizarea referendumului, acte normative care trebuie aprobate de Executiv, probabil chiar sâmbătă”, au arătat sursele citate.

Parlamentul propune, printr-o hotătâre care a fost aprobată de plen, ca referendumul pentru demiterea președintelui Traian Băsescu să aibă loc în data de 29 iulie.

Hotărârea a fost votată, fiind înregistrate 242 de voturi „pentru”.

Suspendarea din funcție a președintelui Traian Băsescu a fost aprobată cu 256 de voturi „pentru”, conform rezultatelor anunțate, vineri seară, în plenul reunit.

Joi, după ședința de guvern în care a fost modificată Legea referendumului, premierul Victor Ponta a cerut miniștrilor să fie permanent „în zonă”, astfel încât să poată veni imediat la Palatul Victoria în cazul în care este nevoie ca Guvernul să se reunească din nou în ședință, pentru decizii rapide.