Șeful ANAF îl contrazice pe ministrul Finanțelor: Un inspector fiscal nu poate să fie și consultant, ar fi un conflict de interese

Publicat: 13 04. 2017, 14:47
Actualizat: 26 03. 2019, 10:45

„Din punct de vedere al legislației, în momentul de față un inspector fiscal nu poate să fie și consultant fiscal. Ar fi un conflict de interese, conform Statutului funcționarului public”, a explicat Bogdan Stan, după ce ministrul de Finanțe, Viorel Ștefan, a susținut, miercuri, că o parte dintre consultanții fiscali ar putea fi selectați dintre angajații ai ANAF.

Președintele ANAF a mai punctat că instituția are deficit de personal și nu ar putea să se ocupe și de serviciile de consultanță fiscală.

„ANAF are în momentul de față 25.000 de angajați. Suntem subdimensionați cu 3000. Practic, prin HG prin care funcționăm, avem alocate 28.000 de posturi”, a declarat Bogdan Stan, precizând că speră ca la rectificarea bugetară cele 3.000 de posturi să fie deblocate.

El a fost întrebat dacă Administrația Națională pentru Administrare Fiscală este pregătită să treacă impozitarea pe gospodării, șeful ANAF a spus că, dacă se va lua decizia pentru promovarea acestui tip de impozit pe gospodării, instituția se va adapta situației și va pune în aplicare legislația existentă.