Șeful DIICOT, despre întâlnirea cu ministrul Justiției: Solicitările sunt de dezvoltare instituțională. Vom avea un serviciu nou

Publicat: 09 01. 2017, 13:54
Actualizat: 05 06. 2018, 14:56

„O să vedem despre ce este vorba în discuția pe care o vom avea cu ministrul Justiției, nu am avut o agendă de discuții precizată și vom vedea într-adevăr despre ce este vorba și ceea ce dorește domnul ministru să discute cu șefii parchetelor. O să încercăm să avem (un nou sediu -n.r.). (…) Solicitările noastre sunt, în primul rând, de dezvoltare instituțională în măsura în care vom continua bine ceea ce am început anul trecut. Atâta timp cât doar jumătate din ceea ce ne-am dorit s-a impus prin legea de modificare, urmează pe pași firești ca DIICOT-ul să se dezvolte instituțional în continuare. Vom avea nevoie de un serviciu nou, el este deja prevăzut în startegia de dezvoltare a Ministerului Justiției din perioada 2015-2020, deci nu e o o problemă de noutate”, a declarat Daniel Horodniceanu, la intrarea în Ministerul Justiției.

Întrebat dacă se impune o lege a amnistiei și grațierii, Horodniceanu a precizat: „Nu știu pe ce coordonate va fi discuția, o să trebuiască să vedem dacă se pune problema în așa mod. Deocamdată tot ce știm știm din presă, nu am auzit exact cu urechile mele și nu știu ce are în vedere Guvernul la acest moment.”

Totodată, întrebat în ce stadiu este dosarul Black Cube, procurorul-șef DIICOT a precizat că acesta „este în lucru”.

Procurorul șef DNA, Laura Codruța Kovesi, a ajuns și ea la sediul Ministerului Justiției, precizând că va face declarații la ieșire.

„Întâlnirea de lucru vizează problematica resurselor Ministerului Public, discuții despre buget și chestiuni de logistică”, a declarat procurorul general al României, Augustin Lazăr, referitor la întâlnirea dintre ministrul Justiției, Florin Iordache, și șefii parchetelor.

Adjunctul procurorului general, Bogdan Licu, a precizat că în discuții va fi abordată și problema unui sediu secundar pentru Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

„Trebuie să fie un buget care să îndeplinească cerințele Ministerului Public, o sumă estimativă o vom discuta cu Ministerul Finanțelor …. finalizarea diferitelor lucrări începute la sediile Ministerului Public din teritoriu și dacă am putea un sediu secundar pentru DIICOT, cel de acum este insuficient pentru că, după cum știți, s-a adoptat o ordonanță nouă de funcționare a DIICOT, a crescut numărul de personal, activitățile, plus serviciul tehnic. Încă nu s-a identificat o clădire pentru că nu avem bani”, a declarat, la intrarea în Ministerul Justiției, Bogdan Licu, adjunct al procurorului general.

Ministrul Justiției, Florin Iordache, i-a chemat luni, la sediul Ministerului Justiției, pentru discuții pe șefii parchetelor, printre care procurorul general al României, Augustin Lazăr, procurorul-șef DNA, Laura Codruța Kovesi sau procurorul-șef DIICOT, Daniel Horodniceanu