Șeful Investigațiilor Criminale din sectorul 3, reținut de DNA

Publicat: 15 12. 2015, 19:16

Marius Gheorghe Giurescu, șeful Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Sectorului 3 București, și Stelian Barbu, polițist la același serviciu, au fost reținuți de procurorii DNA, fiind acuzați de luare de mită și favorizarea făptuitorului.

Procurorii DNA arată că cei doi au făcut în perioada 2014-2015 cercetări în mai multe dosare privind spargerea unor locuințe din sectorul 3 și au făcut percheziții la domiciile a două persoane, de unde au ridicat mai multe obiecte furate, printre care și foarte multe bijuterii.

După percheziții, cei doi hoți au fost audiați, însă li s-a luat doar o declarație formală, polițiștii neluând nicio măsură împotriva lor. La începutul lunii noiembrie 2014, celor doi le-au fost restituite o mare parte din bunurile provenite din infracțiunile de furt calificat, fapt ce a determinat îngreunarea tragerii la răspundere penală a infractorilor, arată DNA.

În schimb, polițiștii le-au cerut bani celor doi. Astfel, Stelian Barbu a cerut 3.000 de euro, din care a primit 2.000, iar șeful Marius Giurescu a cerut și a primit 1.500 de euro. Banii au fost primiți prin intermediari. Cei doi hoți i-au denunțat pe polițiștii care le-au cerut mită.