Șeful Poliției Piatra Neamț a demisionat

Publicat: 20 03. 2014, 09:39
Actualizat: 31 07. 2014, 11:36

De altfel, ministrul Afacerilor Interne Gabriel Oprea îi ordonase șefului Poliției Române demiterea lui Cezar Constantin Filip, după ce pe internet a fost postat, miercuri, un filmuleț în care acesta apare lovind o minoră.

Totodată, în acest caz a fost sesizat Parchetul Judecătoriei Piatra Neamț.

Inspectorul general al Poliției Române, Petre Tobă, a trimis, miercuri, Corpul de control la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Neamț, care a declanșat la rândul său o anchetă în cazul șefului Poliției Piatra Neamț.

Miercuri, pe internet, a fost postat un filmuleț în care șeful Poliției Piatra Neamț, Cezar Constantin Filip, apare lovind o minoră, cu palmele, în mod repetat, dar și cu picioarele. Totodată, șeful poliției municipale o trage de păr și o îmbrâncește pe fată.

Filmarea, datată în 8 martie, ar fi fost făcută în sediul Poliției Piatra Neamț, iar în imaginile surprinse de o cameră de luat vederi apare și un ofițer de la Biroului de Investigații Criminale, care asistă la incident fără a interveni.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț, Elena Bulgărea, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că a fost declanșată o anchetă și va fi sesizat și parchetul în acest caz.

„IPJ a luat la cunoștință cele reclamate și a sesizat Biroul de cercetare disciplinară împotriva celor doi polițiști care apar în imagini. În paralel, urmează să fie sesizat și Parchetul Judecătoriei Piatra Neamț pentru a se verifica dacă se întrunesc elementele constitutive ale unei infracțiuni”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, minora agresată de șeful Poliției Piatra Neamț are 14 ani și ar face parte dintr-un grup infracțional specializat în furturi și tâlhării.