Șeful Poliției Române a trimis Corpul de control la IPJ Neamț

Publicat: 19 03. 2014, 15:25
Actualizat: 02 02. 2019, 23:58
Inspectorul general al Poliției Române a trimis Corpul de control la IPJ Neamț, după ce pe internet au fost publicate imagini cu șeful Poliției Piatra Neamț, care lovește o minoră, în fața unuia dintre subalternii săi.

„Din dispoziția inspectorului general al Poliției Române, ofițeri specialiști din cadrul Direcției Control Intern – IGPR se deplasează la IPJ Neamț, în vederea efectuării de verificări cu privire la incidentul în care au fost implicați doi polițiști nemțeni”, se arată într-un comunicat de presă al IGPR.

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Neamț a declanșat o anchetă în cazul șefului Poliției Piatra Neamț, Cezar Constantin Filip, după ce pe internet a fost postat, miercuri, un filmuleț în care acesta apare lovind o minoră, cu palmele, în mod repetat. De asemenea, fata este lovită cu picioarele și este îmbrâncită și trasă de păr de mai multe ori.

Filmarea, datată în 8 martie, ar fi fost făcută în sediul Poliției Piatra Neamț, iar în imaginile surprinse de o cameră de luat vederi apare și un ofițer de la Biroului de Investigații Criminale, care asistă la incident fără a interveni.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Neamț, Elena Bulgărea, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că a fost declanșată o anchetă și va fi sesizat și Parchetul în acest caz.

„IPJ a luat la cunoștință cele reclamate și a sesizat Biroul de cercetare disciplinară împotriva celor doi polițiști care apar în imagini. În paralel, urmează să fie sesizat și Parchetul Judecătoriei Piatra Neamț pentru a se verifica dacă se întrunesc elementele constitutive ale unei infracțiuni”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, minora agresată de șeful Poliției Piatra Neamț are 14 ani și ar face parte dintr-un grup infracțional specializat în furturi și tâlhării.