Șeful Poliției Rutiere a fost schimbat din funcție, în urma cazului ofițerului prins cu permis auto fals

Publicat: 30 04. 2014, 16:04
Actualizat: 06 07. 2016, 03:22
Lucian Diniță, șeful Direcției Rutiere din Poliția Română, a fost schimbat miercuri din funcție, la dispoziția inspectorului general Petre Tobă.

Lucian Diniță a fost schimbat din funcție, el urmând să ocupe funcția de adjunct al șefului Brigăzii Rutiere a Capitalei.

Diniță și alți trei ofițeri din conducerea Direcției Rutiere erau cercetați disciplinar în prealabil, în urma scandalului creat după ce un ofițer de la Rutieră a fost prins că avea permis de conducere fals.

Augustin Căpâlnaș, ofițer la Poliția Rutieră, a fost prins cu un permis de conducere fals, atunci când a fost verificat în vederea schimbării locului de muncă, la o altă direcție a Poliției Rutiere.

Alături de Diniță, sunt cercetați disciplinar adjunctul Poliției Rutiere, Costin Tătuc, șeful Poliției Autostrăzi, Carol Vârnă, și Paul Toma, tot de la Direcția Rutieră.

„Inspectorul general (Petre Tobă – n. r.) a dispus declanșarea procedurii de cercetare prealabilă față de patru ofițeri cu funcții de conducere din cadrul Direcției Rutiere, în vederea stabilirii existenței sau inexistenței abaterilor disciplinare de: comportarea necorespunzătoare, în serviciu, familie sau în societate, care aduce atingere onoarei, probitătii profesionale a polițistului sau prestigiului instituției, față de un ofițer de poliție, precum și a celei de neglijență manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispozițiilor primite de la șefii ierarhici sau de la autoritățile anume abilitate de lege, față de toți patru”, precizează Poliția Română.

Diniță a condus Poliția Rutieră timp de 5 ani, începând cu 2009.