Șeful Romsilva a demisionat la un an după ce a fost trimis în judecată pentru corupție

Publicat: 14 01. 2016, 19:13
Actualizat: 14 01. 2016, 23:09

Adam Crăciunescu a declarat, joi, pentru MEDIAFAX că a demisionat de la conducerea Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva și că a anunțat Consiliul de Administrație că renunță la mandat din 21 martie, din motive personale.

Directorul general al Romsilva, Adam Crăciunescu, a precizat că avea mandat până în 2017, dar că a decis să-l încheie mai devreme din motive personale, precizând că este vorba și de vârstă, dar și de „încărcătura” din ultima perioadă.

Adam Crăciunescu și-a depus mandatul de director general în ședința de joi a Consiliului de Administrație al regiei.

Potrivit legislației în vigoare, în termen de 60 de zile urmează să fie declanșate proceduri pentru desemnarea unui nou director genral.

Miercuri, Adam Crăciunescu a fost revocat din funcția de membru în Consiliul de Administrație al Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva, Ministerul Mediului precizând că o decizie privind demiterea acestuia de la conducerea Romsilva poate fi luată doar de către Consiliul de Administrație.

Ordinul de revocare a lui Crăciunescu din calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Regiei Naționale a Pădurilor a fost semnat de către ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer.

Adam Crăciunescu este din mai 2012 director general al Romsilva și din ianuarie 2014 era membru în Consiliul de Administrație al Regiei Naționale a Pădurilor.

Președintele Asociației Forestierilor din România (ASFOR), Nicolae Țucunel, a declarat, miercuri, că Regia Națională a Pădurilor Romsilva „omoară” industria mobilei din România, după ce a decis majorarea cu până la 300% a prețului masei lemnoase.

„Decizia pe care a dat-o directorul general Romsilva (n.r. – Adam Crăciunescu) , prin care a stabilit niște prețuri de referință și care înlocuiește o decizie din 2010, a adus niște prețuri mai mari cu 300%. În toată lumea, prețurile la materiile prime scad, la petrol, la gaze, la metal, bursele lemnului scad, iar noi venim și omorâm o industrie, punând niște prețuri în dușmănie”, a spus Țucunel, într-o conferință de presă.

Țucunel afirma că Romsilva a decis ca și coaja copacilor să fie vândută la același preț cu lemnul valorificat pentru prelucrare.