Senatorii au aprobat arestarea lui Cătălin Voicu. Senatorului i s-a făcut rău înainte de începerea ședinței plenului

Redactor:
Gândul
Senatorii au aprobat arestarea lui Cătălin Voicu. Senatorului i s-a făcut rău înainte de începerea ședinței plenului
Senatorul Cătălin Voicu și-a petrecut noaptea de marți spre miercuri la Spitalul Universitar din București, după ce familia sa a chemat ambulanța pentru că acestuia îi crescuse tensiunea.

ULTIMAORĂ: Membrii Senatului au aprobat solicitarea DNAde arestare a lui Cătălin Voicu cu 70 de voturi „pentru” și 40 devoturi „împotrivă”. Rezultatul votului a fost unul la limită,deoarece numărul minim necesar de voturi „pentru” era de 68.


Senatorii s-au întrunit, miercuri, în plen, pentru a decideasupra cererii DNA de încuviințare a arestării preventive asenatorului Cătălin Voicu, acuzat de trafic de influență și de falsîn înscrisuri.

Potrivit președintelui Comisiei Juridice din Senat, Toni Grebla(PSD), lui Catalin Voicu i s-a făcut rău, miercuri după-amiază, învreme ce urca scările de la Senat și a plecat cu ambulanța laspital.

La ședință, care a început cu o întârziere de aproape o jumătatede oră, și-au anunțat prezența un număr de 100 de senatori.

Comisia juridică a Senatului, sesizată cu cererea transmisă deMinistrul Justiției, Cătălin Predoiu, a dat aviz favorabil, cu optvoturi „pentru” și trei voturi „împotrivă” la cererea deîncuviințare a arestării senatorului.
Votul asupra cererii DNA va fi secret, avizarea cererii de arestarepreventivă urmând să se facă cu votul majorității senatorilor.

Șeful Clinicii de cardiologie din Spitalul Universitar deUrgență București, Mircea Cinteză, a declarat, pentru MEDIAFAX, căîncă de miercuri dimineață i-a atras atenția lui Cătălin Voicuasupra faptului că starea lui de sănătate nu permite externareaimediată.

Profesorul Mircea Cinteză a precizat că faptul că i s-a făcutrău era de așteptat, petnru că starea de sănătate a lui Voicu era”alterată”.

UPDATE2: SUUB: Cătălin Voicu a cerut externareadeși medicii au dorit să continue investigațiile în cazulsău

Senatorul PSD Cătălin Voicu a cerut, miercuri, externarea dinSpitalul Universitar de Urgență București (SUUB) deși medicii audorit să continue investigațiile în cazul său, a declarat, pentruMediafax, purtătorul de cuvântal unității sanitare, Bogdan Popescu.

„Pacientul a cerut externarea deși medicii au dorit să continueinvestigațiile medicale”, a spus Bogdan Popescu.

UPDATE1: Liderul senatorilor PSD: Voicu a sunatși ne-a spus că vine la plen

Liderul grupului PSD din Senat, Ion Toma, a declarat, miercuri,pentru Mediafax, că senatorul PSDCătălin Voicu a contactat telefonic grupul social-democraților,comunicând că va fi prezent la plenul convocat pentru ora 14.00,unde se discută avizarea cererii de încuviințare a arestăriipreventive. „Cătălin Voicu a sunat la noi la grup și ne-a spus căvine la plen la ora 14.00”, a spus Toma.

Senatorul Cătălin Voicu, în cazul căruia Comisia juridică aSenatului a avizat favorabil cererea Ministerului Justiției deîncuviințare a arestării, a fost internat, în noaptea de marți spremiercuri, în Spitalul Universitar de Urgență București, cu problemecardiace.

Senatorul Cătălin Voicu, internat azi-noapte înspital

Senatorul Cătălin Voicu și-a petrecut noaptea de marți spremiercuri la Spitalul Universitar din București, după ce familia saa chemat ambulanța pentru că acestuia îi crescuse tensiunea.Personalul medical de pe ambulanță a încercat mai bine de o orăsă-l stabilizeze, însă la un moment dat medicii au decis să-linterneze.

Cătălin Cârstoiu, managerul Spitalului Universitar de UrgențăBucurești, a declarat, miercuri, pentru Mediafax că bărbatul a ajunsla spital în jurul orei 3.00 și a fost internat la Secția deCardiologie, în cursul zilei de miercuri urmând ca medicii să îifacă analize mai amănunțite.

Plenul Senatului va decide astăzi dacă va da aviz favorabil șiîl vor trimite pe Voicu în arest, după ce ieri senatorii juriști auaprobat cererea DNA privind arestarea lui Cătălin Voicu.


Inchide