Senatul dorește să construiască două copertine de protecție la intrările Palatul Parlamentului

Publicat: 28 06. 2015, 09:29

Potrivit site-ul Senatului, copertinele de protecție vor fi realizate în scopul asigurării protecției și siguranței accesului în sediul instituției.

Astfel, Senatul achiziționează servicii de proiectare în vederea stabilirii soluțiilor tehnico-economice optime de realizare a copertinelor, urmând să fie aleasă oferta la prețul cel mai scăzut.

Copertina de la intrarea principală trebuie să protejeze fluxul circulației persoanelor de-a lungul scării monumentale pe distanța dintre zona de oprire a automobilelor și ușa principală de acces, să preia diferențele de nivel, ținând cont de podestele scării monumentale, se menționează în caietul de sarcini.

Cele două copertine trebuie să poată prelua, pe o porțiune de lungime limitată de lângă intrare, șocul unor eventuale căderi de fragmente de piatră naturală desprinse din elemente ale fațadei frontonului, să asigure pătrunderea luminii naturale prin partea superioară și să se integreze, din punct de vedere al configurației, în contextul plasticii arhitecturale generale a clădirii Palatului Parlamentului.

Intrarea personalului prezintă tendința de desprindere și cădere a unor fragmente de piatră naturală, fapt ce creează condiții favorabile de producere de accidente cu consecințe imprevizibile, se mai menționează în document.

Operatorii economici interesați au posibilitatea de a transmite o ofertă pentru serviciile solicitate până la data de 8 iulie 2015.