Sergiu Nicolaescu va fi incinerat conform propriei dorințe

Publicat: 03 01. 2013, 21:15
Actualizat: 29 07. 2014, 17:17

Cineastul Sergiu Nicolaescu, care a încetat din viață joi dimineață, la Spitalul Elias din București, va fi incinerat conform propriei dorințe exprese, respectată de soție.

Dana Nicolaescu, soția regizorului, precizează că incinerarea a fost „dorința expresă” a soțului său, pe care i-a respectat-o, și solicită presei să trateze „cu decența și respectul cuvenit tragicul eveniment cauzat prin dispariția soțului ei”.

„În temeiul art. 78 din Codul civil intitulat «Respectul persoanei decedate», vă solicit să tratați cu decența și respectul cuvenit, tragicul eveniment cauzat prin dispariția soțului meu, Sergiu. Totodată, vă interzic să publicați/ difuzați materiale de presă scrisă, și/ sau audiovizuală ori internet, respectiv fotografii sau filme audio/video de la înmormântarea soțului meu. Precizez că aceste lucruri au legătură cu viața mea intimă, personală și de familie, într-un moment dramatic al vieții mele”, a mai spus Dana Nicolaescu, într-un document remis MEDIAFAX.

Trupul neînsuflețit al lui Sergiu Nicolaescu va fi depus vineri, la ora 12.00, la Cercul Militar Național din București, unde prietenii, colaboratorii și toți cei interesați pot să își ia rămas bun de la cunoscutul regizor, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

„Prietenii și colaboratorii lui Sergiu Nicolaescu, precum și toți cei care doresc să își ia rămas bun de la unul dintre cei mai mari regizori și actori ai României sunt așadar așteptați la Cercul Militar Național pentru un ultim omagiu, vineri, 4 ianuarire, între orele 12.00 – 00.00, și sâmbătă, 5 ianuarie, între 8.00 și 10.00”, se mai spune în comunicat.

Totodată, familia lui Sergiu Nicolaescu „solicită decență și discreție tuturor celor care doresc să se încline pentru ultima dată în fața Maestrului”.