Seringi cu ser contra hepatitei contrafăcute, găsite în farmacii. „Cutia este foarte bine copiată”

Publicat: 07 11. 2013, 11:41
Actualizat: 01 02. 2019, 16:00

Seringile cu ser contra hepatitei contrafăcute, în legătură cu care a fost demarată o anchetă, au fost găsite în două farmacii din Pitești și în una din județul Ialomița, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse apropiate anchetei.

Poliția și Agenția Națională a Medicamentului (ANM) au demarat o anchetă după ce în cele trei farmacii au fost găsite seringi cu ser contra hepatitei B și C contrafăcute, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali din ANM.

„Este vorba despre medicamentul Pegasys. Au fost găsite zeci de cutii cu seringi care sunt falsuri grosolane. Serul este apă cu glucoză, în locul soluției cu substanța activă peginterferon alfa-2a, iar seringile sunt din plastic și au pistoane de culoare albă, deși produsele originale sunt din sticlă și au pistoane de culoare roșie. În plus, capacul protector al acului este de culoare neagră, în timp ce, la medicamentul original, este gri”, spun sursele citate.

Potrivit acelorași surse, pe cutia produsului falsificat nu apar codul de culori și codul de bare. „În rest, cutia este foarte bine copiată”, au mai spus sursele citate.

Ancheta a fost demarată în urma unor sesizări primite de la pacienți.

O seringă Pegasys are un preț mediu de peste 750 de lei.