Și-a recuperat permisul auto după ce le-a indicat judecătorilor dubii referitoare la integritatea polițistului: Cum a procedat bărbatul

Publicat: 18 11. 2019, 09:09
Recent, un șofer a intentat un proces prin care a contestat procesul verbal prin care a fost amendat cu 1.300 lei și i s-a suspendat permisul pentru 90 de zile, acțiunea din instanță fiind deschisă la Tribunalul Timiș.

Se pare că bărbatul ar fi condus cu o viteză de 118 km/h în localitatea Voiteg, depășind astfel limita legală cu 68 km/h.

Șoferul a contestat decizia inițială a Judecătoriei Timișoara la Tribunalul Timiș arătând că „după cum a fost întocmit procesul verbal, respectiv prin precizarea faptului ca am condus pe DN 59 km 36, cu viteza de 118 km/h, ar însemna ca orice indicator rutier de pe întreaga întindere a kilometrului 36 de pe DN 59 ar reprezenta o limitare a vitezei la 50 de km pe oră”.

„După cum se poate observa indicarea precisa a locului în care  se afla  cand am fost depistat cu o viteza superioara celei legale este esențiala pentru individualizarea contravenției, intrucat pe km 37 activează mai multe indicatoare de limitare a vitezei pe diferite segmente, pe unele fiind l egala deplasarea inclusiv cu viteza de 100 km/h, si nu se afla pe km 36 unde a fost poziționat conform procesului verbal de contravenție. A se vedea proba video din înregistrarea radar depusa la dosar de către IJP Timiș, înregistrarea fiind integral filmata pe km 37 si nu pe km 36 menționat in PV de contravenție. Indicatorul amplasat ilegal nu poate fi folosit ca reper pentru întocmirea unui proces verbal de contravenție legal”, potrivit acțiunii deschisă în instanță de șofer.

Astfel, bărbatul a reușit să îi convingă pe judecători să anuleze procesul verbal de contravenție.

„Tribunalul constată că din cuprinsul înregistrării video redate pe suport CD nu rezultă cu claritate dacă la momentul la care a fost înregistrată viteza de deplasare a autovehiculului condus de apelant acesta se afla in interiorul unei localități, semnalizate printr-un indicator poziționat pe drumul și pe direcția de deplasare a apelantului. Astfel, în înregistrarea video depusă la dosar de agentul constatator autoturismul apelantului nu  apare circulând printr-o localitate, având în vedere că în imagini nu apar locuințe ci doar un restaurant, localitatea Voiteg fiind situată, aparent,  înainte de podul pe care se deplasa agentul constatator și spre care se îndrepta apelatul. Așa fiind, se impune a se stabili daca locul în care se afla apelantul la momentul la care i-a fost înregistrată viteza de deplasare era situat în interiorul localității, adică după semnul care indica acest lucru”, se arată în sentința Tribunalului Timiș.

„Așa fiind, existând cel puțin un dubiu puternic cu privire la viteza legală corespunzătoare locului în care se afla autoturismul condus de apelant la momentul înregistrării vitezei de deplasare, dubiu care profită petentului, tribunalul va admite apelul și va schimba hotărârea primei instanțe, în sensul că va anula procesul verbal contestat”, se mai arată în sentința Tribunalului Timiș, care este definitivă, relatează adevărul.ro.