SIMPTOMELE specifice CORONAVIRUSULUI: Ce spun experții

Publicat: 11 03. 2020, 14:19
Actualizat: 11 03. 2020, 14:19
Situație tot mai alarmantă pe glob! Număr uriaș de noi infectări cu Covid-19 în Spania

Experții susțin că simptomele specifice coronavirusului pot apărea după 5 zile de la infectare, dar, în același timp, aceștia menționează faptul că până în prezent nu există suficiente dovezi pentru a spune cu certitudine că persoanele asimptomatice pot transmite virusul.

Cercetările recente arată că perioada de incubație a coronavirusului este de 5 zile și abia după această perioadă apar simptomele specifice.

Cercetătorii de la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health din Statele Unite ale Americii au studiat 181 de cazuri ale persoanele infectate cu noul coronavirus.

Aceștia au ajunjs la concluzia că perioada d eautozilare de14 zile este una „rezonabilă” în cazul persoanelor care suspectează că ar putea fi infectate.

Însă, la 101 persoane din 10.00 este posibil ca primele simptome să apară chiar și după cele 14 zile de carantină, potrivit Annals of internal Medicine.

„Nu există suficiente dovezi care să sugereze că o perioadă de carantină sau autoizolare de 14 zile nu este potrivită.

De asemenea, nu există multe dovezi că persoanele pot transmite virusul în perioada asimptomatică”, a declarat profesorul de virusologie moleculară Jonathan Ball, de la Universitatea Nottingham.

Simptomele specifice infectării cu noul coronavirus COVID-10 potrivit Organizației Mondiale a Sănătății:

  • tuse și/sau durere în gât;
  • febră mare;
  • dificultăți de respirație.

Totuși, trebuie avut în vedere și faptul că aceste simptome nu sunt specifice doar noului coronavirus, ci și altor afecțiuni precum gripa și răceala.