ȘOCANT. Detalii cutremurătoare în cazul băiețelului de 4 ani luat de viitură: Tatăl micuțului nu trebuia să se afle la volan! Ce au descoperit autoritățile- VIDEO

Publicat: 14 06. 2020, 15:40
Actualizat: 14 06. 2020, 15:42
Detalii cutremurătoare în cazul băiețelului de 4 ani luat de viitură: Tatăl micuțului nu trebuia să se afle la volan! Ce au descoperit autoritățile / Sursă FOTO: colaj capturi YouTbe

În cursul serii de sâmbătă, 13 iunie, un băiețel în vârstă de 4 ani și-a pierdut viața după ce a fost luat de viitură în satul Valea de Sus, din județul Bihor. Tatăl lui, aflat la volanul mașinii, a vrut să evite probabil drumurile oficiale și a traversat cu autoturismul pârâul Valea Neagră.

Se pare că tatăl copilului decedat nu avea dreptul să se afle la volan, având permisul de conducere anulat. În plus, bărbatul se afla sub influența băuturilor alcoolice în momentul în care a decis să traverseze cu mașina pârâul Valea Neagră, relatează ebihoreanul.ro.

„În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că bărbatul prezenta o concentraţie alcoolică de 0,53 mg/l alcool pur în aerul respirat”, a declarat comisarul şef Alina Fărcuţa, purtător de cuvânt al Poliţiei Bihor, pentru sursa citată.

Decizia tatălui, fatală pentru copilul de 4 ani: Și pus în pericol întreaga familie

Se pare că din cauza faptului că bărbatul avea permisul suspendat și se afla sub influența alcoolului, acesta a preferat să ajungă acasă pe un traseu lăturalnic, în loc să circule pe drumurile județene sau naționale.

În momentul în care a încercat să să traverseze prin pârâul Valea Neagră, debitul apei a crescut brusc, ajungând până la geamurile autoturismului. Bărbatul şi-a luat fiul de 4 ani, l-a dus pe mal, într-o zonă pe care a considerat-o sigură, şi s-a întors la maşină după soţie şi celălalt copil, în vârstă de doar un an. În acel moment, băieţelul mai mare a fost luat de ape.

În cursul zilei de duminică, 14 iunie, trupul neînsuflețit al băiețelului a fost găsit, la zece ore după tragedie şi la o distanţă de circa trei kilometri de locul unde maşina a fost surprinsă de viitură. Autoturismul a fost scos din nămol de pompieri şi localnici sâmbătă seară, fiind distrus în întregime, dovadă că puterea apei a fost uriaşă.

„În cauză a fost întocmit un dosar penal”, a mai spus Alina Fărcuţa.

Autoritățile vor stabili împrejurările exacte, precum şi vina pe care o poartă tatăl şi măsurile care se impun faţă de acesta.