Șofer din Vaslui, acuzat că a accidentat mortal un pieton și apoi a fugit, a fost arestat la domiciliu

Publicat: 29 12. 2014, 20:57

Potrivit reprezentanților Poliției Județene Vaslui, accidentul a avut loc în localitatea Tutova, pe drumul european E 581, după ce șoferul mașinii l-a lovit în plin pe pietonul de 38 de ani, care mergea pe partea stângă a arterei, acesta murind la foarte scurt timp, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ulterior, conducătorul auto a fugit de la locul accidentului, polițiștii verificând peste o sută de mașini, pornind de la elemente de caroserie găsite la locul accidentului.

Găsit de către anchetatori, șoferul a declarat că a oprit autoturismul la aproximativ o sută de metri de locul unde l-a lovit pe pieton, însă a plecat la scurt timp.

„În timpul cercetărilor, conducătorul auto a invocat părăsirea locului accidentului de teama reacției oamenilor din localitate. Bărbatul a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore, sub acuzațiile de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Mihaela Ștraub.

Prezentat la Parchet, respectiv Judecătoria Bârlad, cu propunerea de arestare preventivă, vasluianul de 55 de ani a primit din partea magistraților mandat de arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.