Șoferi cercetați după ce au distrus un drum cu un concasor de peste 64 de tone

Publicat: 05 04. 2014, 13:42
Actualizat: 04 02. 2019, 18:36

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Hunedoara, agentul Laura Bradu, a declarat, sâmbătă, corespodentului MEDIAFAX că localnicii din comuna Certeju de Sus au a sesizat, vineri seară, oamenii legii că pe sectorul de drum Hondol-Băiaga un utilaj agabaritic a blocat traficul rutier.

„Polițiștii au stabilit că un șofer în vârstă de 41 de ani, din București, a condus un autotren agabaritic pe drumul comunal 28 C, tractând și o semiremorcă pe care se afla un utilaj șenilat al unei firme de construcții, ce executa lucrări la o carieră de piatră din zonă, întregul ansablu cântărind aproximativ 150 de tone. Între localitățile Hondol și Băiaga, șoferul nu a mai putut să înainteze pe drumul asfaltat care era avea o lățime de doar patru metri și a oprit autovehiculul, iar un alt șofer de la aceeași societatea a coborât utilajul șenilat de pe semiremorcă, apoi s-a deplasat cu acesta aproximativ 30 de metri pe asfalt, distrugându-l din cauza greutății. Această situație a provocat ieșirea în stradă a circa 30 de localnici, care și-au manifestat nemulțumirea față de distrugerea drumului”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Hunedoara, agentul Laura Bradu.

Aceasta a declarat că utilajul șenilat, un concasor care cântărește peste 64 de tone, a fost urcat din nou pe trailer pentru a fi luat din zonă.

În urma acestui incident, traficul rutier pe drumul respectiv a fost blocat timp de două ore și jumătate, iar carosabilul a fost deteriorat pe o porțiune de aproximativ 30 de metri.

După efectuarea cercetării la fața locului și audierea martorilor, polițiștii au întocmit două dosare penale pe numele șoferilor, pentru distrugere și împiedicare/îngreunare a circulației rutiere pe drumurile publice.