Șoferii RATB, monitorizați când alimentează autobuzele cu carburanți

Publicat: 10 09. 2012, 11:52
Actualizat: 01 02. 2019, 14:00

RATB monitorizează alimentarea cu carburanți a autobuzelor printr-un nou sistem prin care șoferii sunt identificați pe baza cardului propriu de acces în sistem și a camerelor video, iar consumul este verificat prin dispozitive speciale montate pe rezervoare.

Prin noul sistem de alimentare cu combustibil a autobuzelor este monitorizat și gestionat traseul carburantului, de la furnizor până la consumul efectiv al acestuia, a anunțat, luni, Regia Autonomă de Transport București (RATB), într-un comunicat de presă.

Noul sistem de management al combustibilului, introdus în toate cele opt autobaze RATB, este format dintr-o componentă tehnologică, ce constă în pompe de alimentare, rezervoare și instalații aferente, precum și una informatică, prin care se asigură monitorizarea și alimentarea cu carburanți.

În cadrul sistemului, autobazele au fost dotate, pe lângă echipamentele de alimentare, și cu sistem de supraveghere video și alarmare antiincendiu.

La fiecare alimentare, șoferii sunt identificați pe baza cardului propriu de acces în sistem și a camerelor video, iar autobuzele, pe baza unui dispozitiv special montat pe rezervor. Alimentarea efectivă este posibilă numai dacă sistemul îl recunoaște pe șoferul înregistrat, precum și vehiculul alocat acestuia.

„De asemenea, sistemul de monitorizare asigură controlul și confirmarea cantității de carburant existente în rezervoarele stațiilor de alimentare, cât și a cantității de carburant distribuit pentru fiecare vehicul, facilitând astfel urmărirea, în timp real, a stocurilor de carburant, a consumurilor, precum și a calității combustibilului (temperatură, densitate etc.)”, a precizat RATB.