Șoferița din Buzău care a lovit intenţionat cu maşina un poliţist a fost condamnată la nouă ani de închisoare

Publicat: 17 10. 2021, 18:52
Șoferița din Buzău care a lovit intenţionat cu maşina un poliţist a fost condamnată la nouă ani de închisoare / Sursă Foto: Pixabay - Ilustrativ

Femeia care a dat lovit intenționat cu mașina un polițist care era pe motocicletă, la Buzău, în vara anului 2020, a fost condamnată la nouă ani şi jumătate de închisoare, se arată într-un comunicat al Sindicatului Europol.  

În august 2020, un poliţist rutier a fost lovit intenţionat de o șoferiță, în timp ce acesta se afla în misiune, urmărind o mașină la volanul căreia se afla tânăra de 32 de ani. La un moment dat, femeia pur si simplu a lovit motocicleta de Poliție, proiectând-o într-un Taxi de pe sensul opus.

Motocicleta a luat foc în urma impactului, polițistul a rămas întins pe asfalt, iar ceilalți participanți la trafic au sărit să-i dea primul ajutor polițistului și să stingă flăcările. Tânăra și-a continuat goana, dar a fost prinsă ulterior de polițişti, ea se ascunsese într-o benzinărie, la ieșire din oraș. Reținută iniţial pentru 24 de ore, ea a fost apoi arestată pentru 30 de zile, sub acuzația de tentativă de omor și ultraj.

Șoferița a fost condamnată la nouă ani pentru ultraj

Conform datelor din comunicatul postat pe pegina web a Sindicatului Europol, magistrații Tribunalului Buzău au hotărât, în baza art. 257 alin. 1 şi 4 C.pen., cu referire la art. 32, alin. 1 C.pen., raportat la 188 alin. 1 şi 2 C.pen., condamnarea inculpatei la pedeapsa de 9 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj calificat la data de 19.08.2020. Totodată, femeia este obligată să plătească o despăgubire de peste 83.000 de lei pentru daune materiale.