Șoferul băut și fără permis care a accidentat un polițist de la Rutieră, cercetat pentru tentativă de omor

Publicat: 02 10. 2014, 11:10
Actualizat: 10 02. 2019, 11:33

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, după ce inițial cercetările au fost făcute de polițiștii Brigăzii Rutiere, dosarul a fost preluat de procurorii Parchetului Tribunalului București, după ce s-a stabilit că tânărul l-a lovit pe polițist cu intenție.

Conform surselor citate, șoferul este cercetat pentru tentativă de omor.

Accidentul a avut loc joi dimineață, în jurul orei 08.00, la intersecția străzii Orșova cu Bulevardul Virtuții din Sectorul 6 al Capitalei, unde polițistul care dirija traficul în intersecție i-a făcut semn unui șofer în vârstă de 24 de ani să oprească.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Brigăzii Rutiere, Andrei Codău, ulterior, când polițistul i-a cerut să prezinte documentele, a constatat că în mașină miroase a alcool și i-a cerut tânărului să coboare, moment în care șoferul a pornit în viteză. Tânărul l-a acorșat pe polițist cu mașina și l-a târât pe o distanță de zeci de metri, apoi a fost oprit în trafic. Când a încercat să fugă cu mașina, șoferul a lovit un alt autoturism, a precizat Codău.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, acesta având o alcoolemie de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în urma verificărilor polițiștii au stabilit că șoferul nu avea permis de conducere.

În urma accidentului, agentul de poliție a fost rănit la picioare, fiind transportat cu o ambulanță SMURD la Spitalul Universitar de Urgență București.