SOLIDARITATE. MAE: 156 de români, repatriați din Italia, cu o cursă Tarom

Publicat: 21 05. 2020, 15:47
Actualizat: 06 04. 2021, 23:04
SOLIDARITATE. MAE: 156 de români, repatriați din Italia, cu o cursă Tarom

 Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, joi, că 156 de români au fost repatriați din Italia, cu o cursă aeriană specială operată de compania Tarom. Cu aceeași cursă a fost asigurată și repatrierea a 132 de italieni care se aflau în România, a informat MAE, relatează Mediafax.

Pe lângă cei 156 de români au ajuns în țară și doi cetățeni străini, rezidenți în România:

Potrivit unui comunicat al MAE, alături de cei 156 de români au ajuns în țară și doi cetățeni străini cu rezindență în România.

„În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români aflați în străinătate cu titlu temporar și care au fost afectați de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul serii de miercuri, 20 mai, au revenit în siguranță în țară 156 de cetățeni români și doi cetățeni străini cu rezidență în România care se aflau pe teritoriul Republicii Italiene”, se arată în comunicat.

Repatrierea a fost asigurată cu o cursă aeriană specială operată de compania Tarom, pe ruta București-Roma-București. De asemenea, cu aceeași cursă aeriană, pe ruta București – Roma, a fost asigurată și repatrierea a 132 de cetățeni italieni care se aflau în România.

MAE, către românii care tranzitează Bulgaria: Timpii de așteptare la graniță pot ajunge la șase ore:

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care intenționează să tranziteze teritoriul Bulgariei că, din cauza numărului mare de cereri pentru tranzit transmise de misiunile diplomatice, durata de procesare a acestora de către autoritățile bulgare a crescut până la șase ore.

Tranzitarea teritoriului Bulgariei este permisă doar pentru întoarcerea în statul de reședință și numai în cazurile în care se poate garanta părăsirea imediată a teritoriului Republicii Bulgaria. Timpii de așteptare la graniță pot ajunge la șase ore, transmite MAE.

Conform reglementărilor în vigoare, cetățenii români pentru care se permite tranzitul pe teritoriul Republicii Bulgaria trebuie să informeze în prealabil Ambasada României la Sofia, care, cu sprijinul Ministerului bulgar al Afacerilor Externe, obține acordul Ministerului bulgar al Afacerilor Interne cu privire la punctele de trecere a frontierei pentru intrare, respectiv ieșire pentru trecerea în regim de tranzit.