Soluția Inspectoratului Școlar pentru elevii Liceului Romano-Catolic din Tg. Mureș. „Este cea mai corectă decizie care s-a putut lua”

Publicat: 08 09. 2017, 13:59

Șeful ISJ Mureș, Ioan Macarie, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că decizia este cea mai corectă care s-a putut lua în cazul elevilor Liceului Teoretic Romano-Catolic.

„Consiliul de Administrație al ISJ Mureș a luat decizia ca elevii școlarizați în cadrul Liceului Teologic Romano-Catolic Târgu Mureș să fie școlarizați, începând de luni, în formațiuni de studiu la Liceul Teoretic >. Aceeași decizie a fost luată și în cadrul personalului didactic și nedidactic. Vor învăța în aceeași clădire în care au învățat și până acum, doar că vor aparține de Liceul >. Este cea mai corectă decizie care s-a putut lua. Părinții și profesorii au fost de acord cu această soluție”, a spus Macarie.

2.500 de oameni au ieșit în stradă, în urmă cu câteva zile, fiind nemulțumiți de situația juridică a unității de învățământ. Instanța a decis în luna iunie că acesta nu funcționa legal, deoarece nu avea avizele ministerului Educației.