Soluția șefului Poliției pentru polițiștii cu probleme financiare

Publicat: 05 02. 2013, 09:56
Actualizat: 25 06. 2013, 15:09

Șeful IGPR, Petre Tobă, a declarat, luni, că șapte polițiști s-au sinucis anul trecut, unii dintre ei, din cauza problemelor financiare, iar pentru prevenirea eventualelor tragedii vor fi sprijiniți cei cu dificultăți de aceeași natură.

„Avem peste 30 de polițiști care nu-și pot plăti ratele. O să găsim soluții pentru ca angajații Poliției Române cu probleme financiare să lucreze, dacă doresc, la structuri care implică un grad de risc ridicat și care oferă salarii mai mari. Anul trecut s-au sinucis șapte polițiști. Dacă situația lor ar fi fost cunoscută din timp, poate că unii dintre aceștia ar fi fost salvați”, a declarat șeful Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

În același timp, ministrul Administrației și Internelor, Radu Stroe, a subliniat faptul că va trebui să existe o evaluare psihologică a tuturor angajaților Ministerului de Interne.

În acest sens, a spus ministrul, se vor face demersuri pentru angajarea unor psihologi, în condițiile în care numărul acestora, la nivelul ministerului, este momentan mult prea mic.