Sorin Cîmpeanu: Peste 50% din cadrele didactice din țară s-au vaccinat împotriva COVID-19

Publicat: 29 04. 2021, 17:22
Sorin Cîmpeanu, despre campania de vaccinare / Sursă FOTO: Eduard Vînătoru - Mediafax Foto

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit, joi, la B1TV,  despre evoluția vaccinării împotriva COVID-19 în rândul profesorilor. 

Nevoia unei accelerări a procesului de imunizare

Sorin Cîmpeanu a declarat că peste 50% din profesori s-au imunizat până în acest moment, însă este nevoie de o accelerare a procesului de vaccinare.

„Ministerul Educației a încheiat astăzi prima etapă a campaniei “Vaccinare și Testare pentru Învățare”. La nivel de secretar de stat au fost organizate întâlniri in toate județele, inclusiv municipiul București, cu asistenta din partea epidemiologilor pentru a promova importanta și necesitate vaccinării ca fiind actul unic care ne ajuta să punem capăt acestei pandemii.

Personalul din învățământ rămâne în categoria socioprofesională cea mai numeroasă din România. Este vorba despre 154.000 de angajați din învățământ vaccinați. Dacă ne raportat la cadre didactice, cei care intra in contact nemijlocit cu elevii, procentul este de peste 50%. La personalul total din învățământ, procentul este de peste 43, respectiv 154,000 de angajați din 350.000. Este nevoie de o accelerarea a acestui proces, deoarece am constatat un progres lent in ultimele trei săptămâni”, a afirmat Sorin Câmpeanu.

Ce modificări vrea să facă ministrul Educației la conducerea școlilor 

Sorin Cîmpeanu a precizat luni, 26 aprilie, într-o conferință de presă, că ministerul pe care îl conduce intenționează să organizeze examenul pentru ocuparea funcțiilor de directori școlari pe data de 27 iulie. Totodată, a precizat și ce schimbări își propune să facă la conducerea unităților școlare. 

„Ne gândim, de asemenea, ca această poziţie de director educaţional plus director adjunct să fie dublată de un director administrativ, care să poată să pună în aplicare acele proiecte pe care le vom finanţa prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, care în momentul de faţă se află în negocieri cu Comisia Europeană. Ministerul Educaţiei este printre puţinele ministere care au răspuns în două rânduri la solicitările de clarificare venite din partea Comisiei Europene, spre deosebire de alte domenii care sunt în prima etapă”, a declarat Sorin Cîmpeanu.