Sorin Frunzăverde în PE: Delegația română din PPE-DE susține poziția României privind Kosovo

Publicat: 15 02. 2012, 11:58
Actualizat: 27 03. 2012, 17:23
Europarlamentarul popular, Sorin Frunzăverde, a declarat miercuri, în plenul PE, că delegația română din grupul PPE-DE, susține poziția României de a nu recunoaște declararea independenței provinciei Kosovo, potrivit unui comunicat oficial.


Europarlamentarul popular, Sorin Frunzăverde, a declarat miercuri, în plenul PE, că delegația română din grupul PPE-DE, susține poziția României de a nu recunoaște declararea independenței provinciei Kosovo, potrivit unui comunicat oficial remis agenției MEDIAFAX.

"După 20 de ani de confruntări politice și militare în Balcani, ne întrebăm astăzi dacă declararea unilaterală a independenței provinciei Kosovo este legală și oportună. Soluția Kosovo nu este nici legală, nici oportună. Nu este legală pentru că nu există nici un principiu de drept internațional care să justifice actul politic de la Priștina", a susținut miercuri, în PE, europarlamentarul PPE-DE, Sorin Frunzăverde, în cadrul unei dezbateri asupra Kosovo.

El a apreciat că soluția Kosovo nu este nici oportună, pentru că poate crea un precedent periculos dar nu pentru țările membre ale Uniunii Europene sau ale NATO, nu pentru România și Slovacia care au legislații moderne și emancipate în materie de minorități.

"Precedentul este periculos în cazul Abhaziei, Osetiei de Sud și mai ales al Transnistriei, zone unde conflictele înghețate au aceeași vechime cu cel din Kosovo și de asemenea pentru alte regiuni din Balcani, locuite de importante minorități", consideră Sorin Frunzaverde.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro