Șova: Program-pilot al CNADNR, în care vom pune GPS pe fiecare mașină de deszăpezit, în Argeș

Publicat: 31 10. 2013, 18:05
Actualizat: 05 08. 2014, 17:08

Ministrul Dan Șova a declarat, joi, într-o conferință de presă la Sibiu, că utilajele de deszăpezire din județul Argeș vor fi dotate cu GPS în această iarnă, pentru a se cunoaște exact traseele pe care le urmează și activitățile pe care le fac, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„În județul Argeș vom avea, pentru prima oară, un program-pilot al CNADNR-ului, în care vom pune GPS pe fiecare mașină de deszăpezit sau de dat cu sare sau cu nisip sau cu clorură de calciu și se va putea urmări pe site-ul CNDANR-ului fiecare mașină unde se află. Și dacă programul-pilot dă rezultate – în sensul că vom ști câți kilometri au parcurs, ce cantitate de material antiderapant a folosit, cât s-a aflat pe drum la muncă, când a ieșit pe drum, cât a mers, cu ce viteză, vom putea urmări absolut tot – îl vom extinde în toată țara”, a afirmat Dan Șova.

Potrivit acestuia, activitatea mașinilor de deszăpezire din județul Argeș va putea fi urmărită pe site-ul CNADNR în baza unor parole, care vor fi oferite de către reprezentanții instituției.

Șova a precizat că 75 de mașini și utilaje vor fi dotate cu GPS, fiind în curs de realizare procedura de achiziție a acestora.

Ministrul nu a putut preciza care este costul total al proiectului.

Ministrul Dan Șova și directorul general al CNADNR, Narcis Neaga, au participat, joi, la Sibiu, la o întâlnire cu directorii direcțiilor regionale de drumuri și poduri.