Starea de urgență din Franța se prelungește până la 1 noiembrie. Avertismentul MAE pentru turiștii români

Publicat: 11 07. 2017, 23:45

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească pe teritoriul Republicii Franceze că, în baza legii adoptate de Parlamentul francez, la data de 6 iulie 2017, ca urmare a atentatului din noaptea de 14 spre 15 iulie 2016, de la Nisa, precum și a altor tentative de atac, starea de urgență se prelungește până la data de 1 noiembrie 2017”, precizează MAE.

Astfel, autoritățile franceze pot stabili zone de protecție si securitate și aplica măsuri de securitate care includ înclusiv arestul la domiciliu al oricărei persoane care este considerată periculoasă, închiderea temporară a sălilor de spactacol sau confiscarea armelor.

„Starea de urgență permite autorităților franceze să interzică circulația persoanelor și să stabilească zone de protecție și securitate. De asemenea, sunt aplicate măsuri consolidate de securitate în toate arealele urbane franceze. Aceste dispoziții permit, printre altele: arestul la domiciliu al oricărei persoane a cărei activitate este considerată periculoasă pentru ordinea publică; închiderea temporară a sălilor de spectacol și a locurilor de reuniuni publice; confiscarea armelor și posibilitatea de a efectua percheziții administrative”, se mai precizează în comunicat.