Steagul secuiesc din Sfântu Gheorghe despre care PCM susținea că a fost furat fusese doborât de vânt și ridicat de Poliție

Publicat: 27 05. 2014, 14:37
Actualizat: 02 02. 2019, 01:34

Președintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, a declarat corespondentului MEDIAFAX că în cursul zilei de marți a fost informat că steagul secuiesc dispărut de pe catargul din Parcul Elisabeta din centrul municipiului Sfântu Gheorghe a fost găsit și se află la Poliția Locală.

„M-au informat că prin 112 s-a anunțat că steagul secuiesc a fost dat jos de vânt și se află în parc, după care reprezentanții Poliției Locale au mers la fața locului și au recuperat steagul. În cursul zilei de marți mi l-au dat înapoi, în stare bună”, a spus Kulcsar Terza.

El a precizat că în perioada următoare se va stabili unde va fi arborat acest steag.

Marți dimineață, președintele PCM Covasna susținea că steagul secuiesc a fost furat de pe catargul amplasat în Parcul Elisabeta din centrul municipiului Sfântu Gheorghe și că depune o plângere la Poliție pentru furt.

Steagul secuiesc, lung de doi metri și lat de 1,12 metri, a fost arborat, în 4 iunie 2013, pe un catarg în Parcul Elisabeta din centrul municipiului Sfântu Gheorghe, la inițiativa PCM Covasna. La vremea respectivă, liderul PCM Sfântu Gheorghe, Balint Jozsef, declara că Primăria a dat toate aprobările necesare pentru arborarea drapelului, astfel că acesta va rămâne în centrul municipiului „pe termen nelimitat”.

În 28 aprilie, primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, declara că, printr-o sentință definitivă, Curtea de Apel Brașov a dat câștig de cauză Prefecturii Covasna, care solicitase instanței să oblige conducerea primăriei să îndepărteze din parcul central steagul secuiesc, amplasarea fiind ilegală.