Stelian Tănase: Salariile angajaților TVR nu ar mai trebui tăiate, dar o hotărâre va fi luată în CA

Publicat: 30 07. 2015, 16:46

Stelian Tănase a făcut aceste afirmații, joi, în curtea Societății Române de Televiziune (SRTv), unde a fost așteptat de aproximativ o sută de angajați ai instituției, unii dintre aceștia cerându-i demisia, potrivit unei înregistrări video care a fost publicată pe site-ul stiri.tvr.ro.

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a ridicat, joi, poprirea pe conturile Televiziunii Române, în urma achitării datoriei scadente de 10,3 milioane de lei către bugetul de stat. Însă, în acest moment, datoria fiscală totală a TVR se ridică la aproximativ 457 de milioane de lei.

Stelian Tănase a anunțat plătirea datoriei către bugetul de stat în fața angajaților care pichetau clădirea din TVR în care se află biroul acestuia. Angajații sunt nemulțumiți de recenta decizie a Consiliului de Administrație al TVR de a tăia salariile cu 20%.

„Ieri am vorbit cu Ștefan Diaconu (președintele ANAF, n.r.), l-am anunțat că datoria a fost achitată și trebuie să ne deblocheze conturile”, a spus Stelian Tănase în fața angajaților.

Stelian Tănase le-a mai spus angajaților că, în opinia sa, salariile angajaților nu ar mai trebui tăiate, însă o hotărâre va fi luată săptămâna viitoare, în Consiliul de Administrație al instituției.

„Dacă vreți să fac o presupunere, cred că nu. Dar trebuie să întrunesc acordul… aici e o conducere colectivă, e ca la colhoz, ca la bolșevici, toată lumea gândește, nu răspunde nimeni”, a mai spus Stelian Tănase.

Peste câteva luni, o altă datorie a TVR la bugetul de stat ar putea să se prescrie. În aceste condiții, ANAF ar putea bloca din nou conturile instituției.

„Care este, de fapt, soluția acestei probleme? Ca, până în octombrie, să căpătăm amnistie fiscală pe baza planului de măsuri serios, bine întocmit din punct de vedere economic, către Ministerul de Finanțe”, a mai spus Stelian Tănase.

Consiliul de Administrație al TVR a hotărât, marți, reducerea zilelor lucrătoare ale angajaților SRTv de la cinci la patru, pe săptămână, și implicit reducerea salariilor acestora cu 20%. Ulterior, Sindicatul pentru Unitatea Salariaților TV din TVR (SPUSTV), sindicatul reprezentativ din SRTv, a atacat în instață această decizie, considerând-o ilegală.