Străinii cu drept de ședere în România vor putea să se programeze direct în platforma de vaccinare anti-COVID

Publicat: 30 03. 2021, 15:53
Actualizat: 06 04. 2021, 14:14
Străinii cu drept de ședere în România vor putea să se programeze direct în platforma de vaccinare anti-COVID / Sursă Foto: Pixabay - Ilustrativ

Persoanele cu cetățenie străină cu drept de şedere pe teritoriul României vor putea să se programeze direct în platforma de vaccinare anti-COVID, a anunţat marţi preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind imunizarea, Valeriu Gheorghiţă.

Străinii cu drept de ședere în România vor putea să se programeze direct în platforma de vaccinare anti-COVID

„Un alt element de noutate este legat de posibilitatea cetăţenilor străini de a se programa pe platformă, mă refer la cetăţenii străini cu drept de şedere în România, care nu deţin un CNP emis de autorităţile române. Vor putea să se programeze direct în platformă.

Pentru aceştia va fi alocat un identificator unic, corelat cu documentele de identificare ale cetăţeanului străin, cu număr, serie de paşaport, de pildă”, a spus Valeriu Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Conform celor anunțate de președintele CNCAV, data la care se va implementa, foarte probabil, această funcţionalitate va fi 10 aprilie.

Aproximativ 760.000 de persoane sunt înscrise pe listele de așteptare pe platforma de vaccinare împotrva Covid-19, numărul fiind constant.

Cele mai multe persoane de pe listele de așteptare, 144.000, sunt din București, urmat de Cluj cu 58.000 de persoane, Prahova cu 36.000, Ilfov cu 30.000, Mureș cu 28.000 și Iași cu 27.000.

Aproape două milioane de români s-au vaccinat de la debutul campaniei de vaccinare, peste un milion cu ambele doze, a anunțat Valeriu Gheorghiță.

Reuters, despre imunizarea din România: Persoane vulnerabile, lăsate în urmă în campania de vaccinare anti-COVID-19

Într-un articol al Reuters se dezvoltă cazul persoanelor vulnerabile din România care sunt lăsate în urmă în campania de imunizare anti-COVID-19, cu toate că ar trebui să fie prioritizate.

În materialul agenției de presă este prezentat cazul Mariei Goanda, în vârstă de 81 de ani, care suferă de o boală de inimă. Din cauza vârstei și a bolii ar trebui să fie prioritizată în ceea ce privește vaccinul anti-COVID-19, însă nu a fost imunizată nici în martie, la trei luni după startul campaniei.