Student cercetat pentru înșelăciune după ce și-a înscenat furtul telefonului mobil ca să încaseze asigurarea

Publicat: 07 11. 2012, 14:06
Actualizat: 14 02. 2019, 06:35

Un student, în vârstă de 23 de ani, din București, este cercetat de polițiști după ce a mințit autoritățile anunțând că a fost tâlhărit de un bărbat care i-a luat celularul pentru a obține un telefon nou, în condițiile în care aparatul era asigurat împotriva furtului, informează Poliția Capitalei.

Potrivit anchetatorilor, tânărul a venit la poliție la sfârșitul lunii august și a declarat că, în timp ce se afla singur pe o bancă din Cișmigiu și vorbea la telefonul mobil, ar fi fost lovit din spate de un necunoscut. În urma loviturii, acesta a explicat că aparatul, în valoare de 160 de euro, i-a scăpat pe alee, iar atacatorul l-a ridicat și a fugit.

Presupusa victimă, care avea telefonul asigurat, a obținut de la anchetatori o adeverință și s-a prezentat la reprezentanța unei firme de telefonie, de unde a obținut un alt mobil.

În urma cercetărilor derulate în acest caz, polițiștii bucureșteni au reușit să stabilească faptul că reclamantul nu a fost jefuit, iar celularul a fost, în realitate, uitat de către prietena acestuia pe o bancă din Parcul Cișmigiu.

Prejudiciul cauzat prin înlocuirea telefonului mobil reclamat ca fiind furat a fost recuperat, iar polițiștii bucureșteni îl cercetează pe tânăr pentru fals în declarații și înșelăciune.