STUDIU COREEA DE SUD. Pacienții recuperați de coronavirus au „niveluri semnificative de anticorpi neutralizanți ”de la nouă până la 17 ani după infecția inițială. Persoanele vindecate nu mai sunt contagioase

Publicat: 20 05. 2020, 13:30
Actualizat: 06 04. 2021, 14:49
Sursă FOTO LA Times

Un studiu realizat în Coreea de Sud a scos la iveală date noi despre îmbolnăvirea cu noul coronavirus și modul în care se produce.

Persoanele care s-au reinfectat cu noul coronavirus nu mai sunt contagioase

Conform datelor analizate de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, persoanele care s-au reinfectat cu noul coronavirus nu mai sunt contagioase, potrivit NYTimes.

Studiul a fost realizat după ce au fost analizate probele prelevate de la 285 de persoane care s-au vindecat și ulterior reinfectat cu virusul SARS-CoV-2.  Oamenii de știință au observat că aceștia nu mai pot transmite virusul, după ca SARS-CoV-2 nu a mai putut fi cultivat în laborator, ceea ce indică faptul că pacienții răspândeau, de fapt, particule de virus neinfecționase sau moarte.

Descoperirea că pacienții puteau testa pozitiv de două ori a stârnit alarmă gravă că boala poate fi prinsă cel puțin de multe ori și nu a conferit imunitate.

Unii pacienți cu coronavirus au fost  testați din nou pozitiv până la 82 de zile după ce s-au infectat, dar laboratorul din Coreea de Sud a constatat că persoanele care au fost reconfirmate „pozitiv” nu s-au dovedit a fi răspândit vreo infecție persistentă.

Probele de virus colectate  nu au putut fi cultivate  în laborator

Rezultatele, raportate de agenția de presă Bloomberg, vor fi binevenite de țările care încep să ușureze blocarea – inclusiv Marea Britanie -, dar care au devenit incerte în ceea ce privește imunitatea dobândită de supraviețuitorii Covid-19.

Rezultatele studiului sud-coreean vor adăuga un impuls nevoii de a dezvolta și distribui un test de anticorpi precis pentru uz casnic, care le spune oamenilor dacă au avut virus.

De asemenea, vor revigora apelurile pentru „pașapoarte de imunitate”, care ar permite pacienților recuperați să călătorească fără îngrijorarea restricțiilor și a carantinei.

Rezultatele înseamnă că autoritățile medicale din Coreea de Sud nu vor mai considera persoanele vindecate ar putea infecta pe cei din jur după recuperarea bolii.

Cercetările arată că testele antigene – testele de tampon efectuate pentru a vedea dacă cineva are în prezent Covid-19 – nu pot face distincția între particule de virus moarte și viabile, ceea ce ar putea da impresia greșită că cineva care testează pozitiv rămâne infecțios, a raportat Bloomberg.

Un studiu recent efectuat în Singapore a arătat că pacienții recuperați de sindromul respirator acut sever sau  SARS-CoV-2

au „niveluri semnificative de anticorpi neutralizanți”  de la nouă până la 17 ani după infecția inițială.

Studiul despre coronavirus, extrem de important

Medicii din Coreea de Sud au analizat datele și au ajuns la concluzia că persoanele care s-au vindecat de COVID 19 nu mai trebuie să facă acum noi teste pentru a se reîntoarce la muncă, ori la școală, fiind astfel economisit un număr uriaș de teste.