Subsolul Spitalului de Boli Infecțioase Timișoara inundat: zeci de bolnavi consultați în ambulanță

Publicat: 15 09. 2014, 16:14
Actualizat: 28 09. 2018, 04:29

Potrivit reprezentanților Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, sistemul de canalizare nu a mai făcut față și a refulat, iar apa a intrat în subsolul unității medicale, inundând ambulatoriul și depozitele de alimente și materiale sanitare.

O parte din aparatura aflată în ambulatoriu a fost ridicată de către angajații spitalului, care au reușit să pună la adăpost și materialele sanitare și alimentele din depozite, în timp ce pompierii au intervenit cu pompe pentru evacuarea apei.

„Am fost inundați din cauza problemelor de canalizare. Tot timpul când vine o ploaie mai serioasă ni se inundă subsolul. A fost o inundație mare în ambulatoriu, care n-a putut fi funcțional, a trebuit să ridicăm aparatele din apă. Am avut vreo 30 de centimetri apa. Mai avem și depozitul de alimente și cel de materiale sanitare în subsol, acolo a fost apa mai mare. Am ridicat tot din subsol, a trebuit să ferim totul. Au venit pompierii și au reușit să scoată apa, am avut puse de ieri pompe pe care le avem noi la spital, dar n-au făcut față. Deocamdată, s-a reușit scoaterea apei. Mâine (marți – n.r.) sperăm să putem funcționa, în cazul în care nu plouă și se întamplă același lucru”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.

Din cauză că ambulatoriul nu este funcțional, pacienții sosiți luni au fost consultați de medici într-o ambulanță aflată în parcarea din curtea spitalului sau au fost reprogramați.

„Cei care au venit la consultații au fost redirecționati către ambulanță, unde au putut fi consultați, iar alții au fost reprogramați, pentru că nu am putut deplasa aparatele din ambulatoriu. A trebuit să-i reprogramăm într-o zi cu soare. La prima oră am avut 10 persoane, trei am fost nevoiți să-i trimitem acasă și pe șapte i-am consultat în ambulanță. Așteptăm să vină zeci de persoane pe tot parcursul zilei, vom proceda la fel”, a mai spus Musta.

Mai multe râuri din Timiș, Caraș-Severin și Mehedinți sunt sub cod portocaliu de inundații, în timp ce altele din Arad, Timiș, Mehedinți și Dolj sunt sub cod galben, până marți, la ora 14.00, potrivit unei avertizări a Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA).