Substanța toxică găsită pe citrice, într-un hipermarket din București. Șeful ANPC: „E interzisă în multe țări civilizate”

Publicat: 12 11. 2017, 14:13

„În urma unui control extins la produsele de post, angajații Comisariatului București au depistat 108 kilograme de citrice, la un hypermarket din București, pe a cător etichetă de producție apare E233, o substanță foarte periculoasă și interzisă în multe țări civilizate. Potrivit instituțiilor internațioanale de sănătate, E233, folosit în cantități peste medie, poate cauza boli grave, precum cancer. Rămâne ca luni să trimitem către ANSVSA solicitare să facă analize acestor produse și să stabilească clar dacă vor fi retrase”, a declarat pentru MEDIAFAX Paul Anghel, director general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC).

E233 sau Thiabendazol-Imazalil este conservant de suprafața folosit pentru fructe.

Hipermarketul în care au fost depistate cele peste 108 kilograme de citrice le-a scos de la vânzare, temporar, la solicitarea ANPC, până când vor fi finalizate analizele efectuate de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor. Este vorba despre pomelo, fructe aduse din China, și grapefruit, din Turcia.