SUCEAVA. O cisternă cu combustibil s-a răsturnat pe DN 17. Traficul este blocat

Publicat: 12 03. 2014, 13:23
Actualizat: 19 05. 2015, 17:13

Circulația în zonă este blocată, dar reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) afirmă că nu există pericol de explozie.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, a declarat corespondentului MEDIAFAX că cisterna încărcată cu 20 de tone de motorină s-a răsturnat pe o parte, în afara șoselei, între localitățile sucevene Ilișești și Stroiești, fără a se înregistra victime.

Găleată a spus că din motive de securitate circulația pe DN17, în zona respectivă, a fost blocată, fiind luate măsuri de siguranță pentru participanții la trafic, în zonă fiind mobilizați 15 pompieri cu trei autospeciale, precum și polițiști.

Reprezentantul ISU a precizat că nu există pericol de explozie și că la ora transmiterii acestei știri are loc transferul combustibilului din cisterna răsturnată în alt autovehicul.

Comisarul-șef Cristian Papuc de la Poliția Județeană Suceava a declarat, la rândul său, că accidentul s-a produs după ce șoferul cisternei a pierdut controlul volanului, autovehiculul ieșind în afara șoselei și răsturnându-se.

Conform surselor citate, din cisterna răsturnată nu s-a scurs combustibil.