Suceveni reținuți pentru șantaj după ce au cerut bani unui bărbat pentru a nu-i incendia casa

Publicat: 21 11. 2013, 15:10
Actualizat: 01 10. 2018, 14:35

Doi suceveni au fost reținuți pentru șantaj în formă continuată, după ce au fost prinși în flagrant în timp ce primeau bani de la un bărbat pe care îl amenințaseră că îi dau foc la casă dacă nu plătește o taxă de protecție, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit Poliției Județene Suceava, un bărbat în vârstă de 63 de ani, din comuna suceveană Șcheia, a sesizat Poliția că doi bărbați de 34 și 44 de ani, unul din municipiul Suceava, iar celălalt din comuna Șcheia, îi cereau, de zece zile, bani pentru a-i asigura protecție, amenințând că în caz contrar îi vor da foc la casă.

Întrucât cei doi bărbați deveniseră insistenți și i-au cerut să plătească 300 de lei, polițiștii au organizat, miercuri după-amiaza, un flagrant, asupra celor doi fiind găsiți câte 150 de lei, bani primiți de la persoana șantajată.

Sursa citată precizează că, în baza materialului probator administrat, față de cei doi bărbați s-a început urmărirea penală pentru șantaj în formă continuată, fiind reținuți pentru 24 de ore.

Cei doi bărbați vor fi prezentați Judecătoriei Suceava cu propunere de arestare preventivă.