Surpriză pentru transportatorii de lemn care circulă pe drumul turistic Transrarău

Publicat: 29 05. 2015, 16:11

Președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că Transrarău este funcțional după ce pe perioada de iarnă a fost închis, iar apoi a fost curățat de roci sau lemne căzute în perioada iernii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Din punct de vedere tehnic, e impecabil. A fost curățat și sperăm ca Transrarău să fie o destinație turistică”, a spus Nechifor.

El a mai anunțat că circulația pe acest drum va fi monitorizată video întrucât încercările de a monta limitatoare de înălțime pentru camioanele care transportă lemne au fost îndepărtate de aceștia.

„Pe Transrarău va fi montat un sistem de monitorizare video”, a spus președintele CJ Suceava, care a menționat că această măsură a fost luată pentru siguranța turiștilor și a localnicilor.

CJ Suceava a inaugurat, la jumătatea lunii septembrie a anului trecut, drumul Transrarău, care face legătura între drumul național DN 17 B și Masivul Rarău, iar după modernizare a fost impusă restricția de tonaj, astfel încât drumul turistic să fie folosit doar de autoturisme și de autovehicule cu masa sub 3,5 tone.

Pentru ca această restricție să fie respectată, la intrarea pe acest drum au fost montate bariere de limitare a înălțimii, care însă au modificat ilegal de către transportatorii de lemn, care le-au supraînălțat astfel încât să poată trece pe sub acestea camioane încărcate cu lemn.

Investițiile pentru modernizarea acestui drum turistic au fost de cinci milioane de lei, urmând să mai fie făcute lucrări în zonă pentru siguranța rutieră.

Noua cale de acces spre Rarău are un profil de drum special, de munte, viteza de mers fiind de 30 de kilometri la oră.