Sute de familii din Bacău, fără căldură și apă caldă după ce au refuzat să semneze un nou contract cu firma de termoficare

Publicat: 26 02. 2015, 19:17
Actualizat: 26 02. 2015, 20:03

Thermoenergy SA Bacău a sistat, pe o perioadă nedeterminată, furnizarea apei calde și căldurii în sistem centralizat către sute de apartamente din municipiu, fără ca cei din conducerea societății să țină cont de temperaturile scăzute de afară, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Zona afectată de măsura luată de societatea de termoficare este nordul municipiului Bacău, unde cinci asociații de proprietari au refuzat să semneze noile contracte de furnizare a agentului termic.

„Odată cu preluarea activității de termoficare din municipiu de către noua societate înființată după intrarea în faliment a CET SA Bacău se impune, juridic, semnarea unor noi contracte cu beneficiarii de apă căldă și căldură. Încă de la sfârșitul anului trecut, la facturile pe noiembrie am atașat comunicări prin care anunțam asociațiile de proprietari că trebuie să semneze noi contracte. Din ianuarie, am început semnarea contractelor, însă cinci dintre asociații, în ciuda ultimelor avertismente date, au refuzat să se prezinte pentru încheierea noilor acorduri. În consecință, astăzi (n.r. – joi) am trecut la întreruperea apei calde și a căldurii”, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al SC Thermoenergy SA Bacău, Narcisa Antoneac.

Reprezentanții societății de termoficare din Bacău susțin că întreruperea căldurii s-a făcut prin ridicarea contoarelor de la branșamentele de bloc.