Sute de militari votează la secțiile organizate în bazele militare. IMAGINI

Publicat: 11 12. 2016, 11:40
Actualizat: 07 06. 2018, 09:50

” > din Batalionul 341 Infanterie au început, de câteva ore, să-și exercite dreptul de vot în teatrul de operații din Afganistan. Pentru cei 631 de militari aflați în misiune în Afganistan au fost organizate două secții de votare în bazele militare din Kabul și Kandahar. De asemenea, militarii aflați în misiune în Kabul pot vota și la secția organizată în incinta Ambasadei României. Buletinele de vot, ștampilele și celelalte materiale necesare procesului de vot au fost transportate în teatru cu o aeronavă a Forțelor Aeriene Române.

În Balcanii de Vest, angajații M.Ap.N(Ministerul Apărării Naționale – n.r.) pot vota în secția organizată în Priștina, în teatrul de operații din Kosovo (56 de militari), și în cea din Saraevo, în cadrul ambasadei țării noastre în Bosnia și Herțegovina (38 de militari). Misiunile au fost planificate astfel încât militarii să își poată exercita dreptul la vot ținând cont și de evoluția situației de securitate din zonele de operații.”, se arată într-o postare a MApN, pe pagina de Facebook a instituției.

Potrivit MApN, din totalul militarilor care participă la misiuni internaționale,687 sunt la operațiuni NATO, 45 la misiuni de observare și monitorizare iar 38 sub egida ONU.