Tânăr deghizat în măicuță, prins la CERȘIT în fața unei biserici în Bacău. Bărbatul a fost ridicat de poliție și amendat

Publicat: 03 03. 2023, 20:39
Actualizat: 03 03. 2023, 20:41
Sursa FOTO: ziaruldebacau.ro

Un bărbat de 30 de ani, deghizat în măicuță, a fost depistat vineri cerșind în zona Bisericii ,,Sfântul Nicolae” din municipiul Bacău.

Polițiștii locali din Bacău l-au depistat un bărbat deghizat în măicuță, chiar în momentul în care cerea bani de la trecători. Acesta a fost condus la sediul Poliției Locale, unde a fost legitimat și s-a constatat că se numește B.I., are 30 de ani, și este din județul Bacău.

„Celebra «măicuță» a ajuns și la Bacău! Individul deghizat în măicuță a fost depistat în această dimineață în zona Bisericii «Sfântul Nicolae» din Municipiul Bacău. O patrulă de ordine publică a Poliției Locale l-a interceptat în timp ce apela la mila publicului. Acesta a fost condus la Sediul Poliției Locale, unde a fost legitimat, și s-a constatat că se numește B.I., în vârstă de 30 de ani, și domiciliază în județul Bacău”, au precizat reprezentanții Poliției Locale Bacău.

Bărbatul a fost sancționat contraventional cu suma de 500 lei, scrie adevărul.ro.

Bărbatul a fost prins și la Râmnicu-Sărat

Bărbatul nu este la prima acțiune de acest fel. Falsa măicuță a fost prinsă în acțiune și de poliţiştii locali din Râmnicu Sărat pe 26.11.2021. După ce au ridicat de pe stradă o măicuţă care cerea bani trecătorilor, la sediul poliţiei, oamenii legii au constatat că au de-a face, de fapt, cu un bărbat.

Este vorba de același B.I., de 30 de ani, domiciliat în judeţul Bacău. Bărbatul deghizat în măicuţă a fost sanctionat contravenţional, apoi condus la Poliţia municipală pentru continuarea cercetărilor.

Falsa maicuţă spunea atunci că, deşi este bărbat, a reuşit, prin această metodă, să păcălească mulţi oameni și că a apelat la această metodă pentru că munca este grea, iar banii se câştigă greu.

Mai mult, tânărul recunoaşte că nu a muncit nicio zi în viata lui. El spune că îi este, totuşi, ruşine de ceea ce face, dar numai atunci când este prins, deoarece îl văd cei pe care i-a înşelat.

B.I. a mărturisit că a mai înşelat oameni deghizat în femeie. S-a îmbrăcat într-o pijama de spital, pătată cu vopsea roşie, ca sângele, simulând lipsa unui braţ pierdut în urma amputării.

Politiştii locali din Râmnicu Sărat l-au prins pe tânăr exact când acesta se pregătea să părăsească municipiul. ”Chiar şi Dumnezeu a spus: cere şi ţi se va da”, le-a spus bărbatul din Bacău poliţiştilor.

În ceea ce priveşte hainele monahale pe care le purta, bărbatul susţinea atunci că nu erau veşminte bisericeşti, ci haine simple, cumpărate de la second-hand.