Tânăr din Gorj, reținut după ce a furat bani și o pereche de cercei dintr-o casă unde erau 4 copii, amenințându-i cu un cuțit

Publicat: 27 02. 2013, 15:57
Actualizat: 27 09. 2018, 20:44

Un tânăr de 21 de ani din județul Gorj a fost reținut după ce a intrat într-o locuință în care se aflau patru copii cu vârste între un an și zece ani, care erau singuri acasă și pe care i-a amenințat cu un cuțit, furând din casă 200 de lei și cerceii din urechile unei fetițe.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Gorj, George Neagoe, tatăl copiilor, din satul Brădiceni, comuna Peștișani, a sesizat Poliția prin 112, reclamând că un tânăr din comună a intrat peste copii în timp ce aceștia erau singuri acasă.

Tatăl copiilor, Nicolae Marin, spune că plecase de acasă cu soția sa pentru a-și vizita un frate bolnav, aflat la spitalul din Târgu Jiu.

„Abia luasem banii din alocațiile copiilor și îi aveam puși într-o pungă în casă. Când am intrat în casă, după ce am văzut gardul rupt, copiii plângeau și mi-au spus că ăsta intrase peste ei și îi amenințase cu cuțitul ca să le ia banii. Fetei i-a luat cerceii de la ureche și apoi a plecat prin sat ca să mai bea”, afirmă bărbatul.

Tânărul acuzat de tâlhărie, Grigore Roșca, a fost reținut de procurorii Parchetului Judecătoriei Târgu Jiu. În timp ce era escortat de polițiști, tânărul a spus că era băut și că nu și-a dat seama ce face.

Cei patru copii tâlhăriți au vârste cuprinse între un an și zece ani. Cu excepția celui mai mic dintre ei, copiii au fost consiliați de un psiholog de la Direcția pentru Protecția Copilului.