Tânăr împușcat accidental în ochi de către un prieten

Publicat: 04 06. 2014, 11:50
Actualizat: 03 02. 2019, 16:43

Medicul primar neurochirurg Marius Dabija a declarat corespondentului MEDIAFAX că tânărul a fost operat luni, însă pronosticul era rezervat.

„Pacientul a decedat azi dimineață, în jurul orei 02.00. El a fost operat luni după-amiază, hematomul subdural a fost înlăturat, însă pacientul se afla în comă de gradul al IV-lea și ne așteptam să nu supraviețuiască. De regulă, în cazurile în care proiectilul pătrunde adânc, pacienții nu rezistă, cum a fost și cazul acesta”, a spus medicul.

Tânărul de 28 de ani din comuna ieșeană Vlădeni a ajuns, luni, cu un elicopter, la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, după ce a fost împușcat accidental în ochi, cu o pușcă cu aer comprimat, neletală, de către prietenul său, care a vrut să-i arate victimei arma respectivă.

Potrivit reprezentanților Poliției Județene Iași, cei doi bărbați zugrăveau casa unuia dintre ei, iar la un moment dat tânărul de 28 de ani a vrut să vadă pușca cu aer comprimat pe care prietenul său o avea în locuință.

„În momentul în care a probat-o, fără să își dea seama, l-a lovit pe celălalt în ochi. (…) Nu a fost vorba despre intenție”, declara purtătorul de cuvânt al Poliției Iași, Anca Vîjiac.