Tânăr rănit grav după ce s-a prăbușit cu parapanta la un concurs

Publicat: 06 09. 2013, 21:13
Actualizat: 01 04. 2019, 00:40

Un tânăr de 26 de ani din Maramureș, care participa la un concurs de parapantă organizat în Munții Călimani, a fost rănit grav, vineri după-amiază, după ce s-a prăbușit cu parapanta în apropierea stației meteo, el fiind suspect de fractură de coloană vertebrală, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat că în zona stației meteo din Munții Călimani a fost solicitată ambulanța SMURD pentru a acorda primul ajutor unui tânăr de 26 de ani, din Cavnic, județul Maramureș, care s-a prăbușit cu parapanta în timp ce participa la un concurs de profil organizat de Asociația Sportivă Borsec, la Lacul Iezer.

Potrivit sursei citate, primii care au ajuns la locul accidentului au fost jandarmii montani și salvamontiștii, care au sunat la 112, solicitând ambulanța SMURD de la Toplița.

„Rănitul este suspect de fractură de coloană vertebrală. A fost solicitat și elicopterul SMURD de la Târgu Mureș, care va ajunge în aproximativ o oră și jumătate”, a mai spus Alina Ciobotariu.

Până la sosirea elicopetrului SMURD, tânărul rănit este îngrijit și supravegheat de echipajul de pe ambulanța SMURD din Toplița.