Tânărul care acuză un medic că a provocat moartea bebelușului său amenință cu greva foamei

Publicat: 06 03. 2013, 16:32
Actualizat: 29 03. 2019, 17:22

Tânărul care s-a legat cu lanțuri la o clinică din Pitești, acuzând un medic ginecolog că a cauzat moartea copilului său, la naștere, a încetat protestul, dar amenință că intră în greva foamei, în timp ce doctorul nu s-a prezentat miercuri la serviciu, neputând fi contactat de conducerea clinicii.

După câteva ore de protest, tânărul, Florin Constantin Oprea, și-a dezlegat lanțurile cu care se legase de gardul clinicii private, însă spune că va intra în greva foamei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Eu nu cer despăgubiri de la doctorul Alin Tudor, care mi-a omorât copilul la naștere, în urmă cu un an și jumătate, și vreau doar ca acesta să nu mai profeseze pentru ca nicio altă familie să nu mai treacă printr-o tragedie. Acum am aflat că medicul ginecolog cu care a născut soția colaborează cu clinica medicală privată și m-am hotărât să protestez, legându-mă cu lanțuri de gardul unității. Nu vreau bani, este vinovat de malpraxis, cer să nu mai profeseze și vreau să-l privesc în ochi dacă are curajul să mă privească. Dacă nu se rezolvă, voi intra în greva foamei”, a declarat tânărul.

Alin Luca, medicul acuzat că a provocat moartea bebelușului la naștere, este angajat al Centrului medical „Doctor Luca” din Pitești. Conducerea clinicii afirmă că nu l-a putut contacta pe medic pe parcursul zilei, acesta neprezentandu-se la clinică, unde avea program, miercuri, între orele 8.00-14.00.

„Eu sunt alături de familia îndoliată, care trece printr-o situație dramatică, dar atâta vreme cât justiția nu s-a ponunțat în acest caz și nu există un răspuns medical definitiv, nu puteam să refuz un coleg care a solicitat un loc de muncă. Este o dramă și pentru medic și nu este ușor ca la început de carieră să te confrunți cu o asemenea situație. Nu știu de ce nu a cerut scuze familiei, nu pot să judec situația de afară, poate nu a avut curaj sau nu a știut cum să abordeze problema, dar sunt sigur că regretă și îi pare rău. Am încercat astăzi să-l contactăm, nu a venit la serviciu, nu a răspuns la telefon, nu știm ce s-a întâmplat cu el, o să vedem ce s-a întâmplat. Dacă instanța va dovedi că este vinovat, vom renunța la el imediat”, a declarat directorul centrului medical, Augustin Batiș.

La rândul lor, reprezentanții Poliției Argeș spun că medicul este urmărit penal pentru ucidere din culpă din iulie 2012 și că în prezent în acest dosar este așteptată o nouă expertiză medico-legală de la Institutul de Medicină Legală din București.

„Este un dosar de cercetare penală, iar din luna iulie s-a început urmărirea penală. S-a dispus o nouă expertiză, așteptăm rezultatul acesteia de la IML București, iar ancheta continuă. În ceea ce privește tergiversarea dosarului, omul poate să spună orice și îi respectăm declarația, dar trebuie să înțeleagă că acesta este circuitul documentelor. Chiar nu depinde de noi, îl rog să aibă înțelegere și să creadă în justiție și vreau să-i spun că suntem ferm convinși că dacă cineva va fi găsit vinovat va și plăti pentru faptele sale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Argeș, comisar-șef Dănuț Dinu.

Florin Oprea, în vârstă de 21 de ani, s-a legat cu lanțuri, miercuri dimineață, de gardul unei clinici private din Pitești unde profesează medicul ginecolog Alin Luca, pe care îl acuză că i-a omorât copilul la naștere.

Tânărul, Florin Oprea, susține că medicul este responsabil de moartea bebelușului său, la naștere, în octombrie 2011, și că anchetele trenează și se încearcă mușamalizarea cazului.

„Bebelușul a avut o moarte violentă, cauzată de un traumatism cranio-cerebral, avea creierul distrus. Au împins bebelușul înapoi în pântece, l-au lovit cu forcepsul și apoi au operat-o pe soție. Am făcut plângere împotriva medicilor care au asistat-o la naștere pe soție. Nu vrem daune, nu vrem bani, vrem ca acestui medic să îi fie retras dreptul de a profesa. Ancheta deschisă în acest caz trenează și se încearcă mușamalizarea cazului, vreau ca dosarul să ajungă la instanță și doctorul vinovat să plătească”, a afirmat Florin Oprea

Bebelușul a murit la Maternitatea din Pitești în octombrie 2011.

Mama copilului decedat, o tânără care atunci avea 18 ani, spunea că a ajuns la Spitalul Județean de Urgență din Pitești în travaliu și că inițial a încercat să nască natural, însă ulterior medicii ginecologi și asistentele i-au împins fătul spre pântec și au operat-o, cel mai probabil acela fiind momentul în care bebelușul a suferit leziuni grave la cap din cauza forcepsului.

„Mi-au spus că se vedea părul copilului, m-au controlat cu niște fiare și apoi m-au băgat în operație, după 16 ore. Au împins copilul cu mâna, am simțit clar acest lucru”, afirma tânăra.

Bunica bebelușului spunea, la rândul său, că medicii au anunțat moartea copilului după mai multe zile de la naștere.

Serviciul Medico-Legal Argeș a stabilit că decesul bebelușului a fost violent, fiind cauzat de traumatisme cranio-cerebrale provocate probabil prin lovire cu sau de un corp dur, însă medicii legiști nu au exclus nici varianta în care capul copilului să fi fost strivit.

„Băiețelul avea 3,5 kg la naștere. A fost o moarte violentă, cauzată de un traumatism cranio-cerebral, aceasta este cauza decesului. Leziunile traumatice s-ar fi putut produce prin lovire cu sau de un corp dur, dar noi nu putem exclude nicio comprimare a craniului”, declara șeful Serviciului Medico-Legal (SML) Argeș, dr. Dan Manu.

Conducerea Spitalului Județean din Pitești a decis, la câteva săptămâni de la incident, ca medicului să îi fie desfăcut contractul de muncă.