Țara care a raportat zero noi decese cauzate de coronavirus în 24 de ore. În plină criză, Belgia a avut cea mai mare rată a mortalității din lume

Publicat: 15 07. 2020, 07:12
Trei moduri diferite în care pandemia a afectat unele țări (FOTO: Pixabay.com)

Belgia a raportat zero noi decese cauzate de coronavirus, în 24 de ore, pentru prima dată din luna martie, după ce această țară a înregistrat cea mai mare rată a mortalității Covid-19 din lume.

Belgia, care a controlat criza de coronavirus după ce a devenit cea mai afectată țară din lume, se poate lăuda cu zero decese cauzate de virus în 24 de ore, pentru prima dată din 10 martie, scrie Daily Mail.

Ca și alte țări profund afectate de pandemie în martie și aprilie, Belgia a redus drastic numărul infecțiilor printr-o stare de urgență dură, care acum a fost ridicată.

Numărul total al deceselor raportate de institutul public de sănătate Sciensano a rămas la 9.787. Țara cu 11,5 milioane de locuitori, care a înregistrat 850 morți la un milion de locuitori, a fost cea mai afectată din lume, cu excepția statului San Marino.

Belgia, în continuare precaută

În 12 aprilie, Belgia a atins vârful deceselor de coronavirus, cu 343 de morți. Curba infectărilor confirmate a scăzut semnificativ, cu un total de 62.781, chiar dacă media zilnică a cazurilor noi în ultimele șapte zile a fost de 95, cu 11% mai mare decât în săptămâna anterioară.

În perspectiva unei veri riscante, în care cetățenii săi pleacă în concedii peste hotare, Belgia a introdus un sistem „de semaforizare”, pentru a determina unde pot merge turiștii și cine ar trebui să stea în carantină la întoarcere.

Mult mai pregătită pentru un nou val

Marți, autoizolarea și testarea erau obligatorii pentru cei care revin din Suedia, Leicester – Marea Britanie, zone din Spania și Portugalia, aflate sub o nouă stare de urgență. Autoizolarea este recomandată pentru Bulgaria, Croația, Luxemburg și România.

Belgia este mult mai pregătită pentru a face față unui nou val de coronavirus, față de începutul anului, când turiștii au adus înapoi virusul, a declarat săptămâna trecută ministrul Sănătății, Maggie de Block.

Guvernul se reunește miercuri pentru a discuta dacă relaxează sau nu măsurile, după ce a stabilit că purtarea măștii este obligatorie în magazine, cinematografe și muzee.